Vecka 42 – Hösten är här.

Nu går det verkligen att se att hösten har intagit Sundsgården! 
Med en blandning av regn och sol, fräsch och frisk luft, orangea löv och orangea pumpor. 

På assistentlinjen denna veckan har vi hittat på en himla massa roligheter och myst en hel del. 
Vi har sett mycket film denna veckan vilket har passat höstrusket och höjt mysfaktorn. 
Vi såg en Oväntad vänskap, som handlar om en ung man med trasslig bakgrund som blir assistent till en lite äldre handikappad man. Det är en film med mycket känslor men mest av allt om hopp och förståelse, i mina ögon. 
Vi har även sett Hannah Gatsbys standup vid namn Nanette som visade sig mer vara en självreflektion inbäddad i små glimtar av humor här och där. Vi diskuterade sedan showen i klassen för att få fram vad den fick oss att känna och även hur och varför Hannah hade lagt upp vissa saker hon sa på specifika sätt.  
Vi har även fått titta på John Rhon, som är dramatiseringen av mordet på 14 åriga John som blev misshandlad till döds av nynazister. ja mycket film denna veckan, och liksom Hannahs show diskuterade vi filmen efteråt mycket om vad som kändes rätt och fel, varför huvudkaraktärerna gjorde och agerade som dom gjorde. En väldigt intressant reflektion om man frågar mig. 
Inte nog med detta! När lärarna sitter på möte hela dagen, då passar eleverna på att hitta på bus! Och i detta fallet var det inte bara assistentlinjen utan alla eleverna på skolan. Även om vi på assistentlinjen nog tyckte att det var roligast att klä ut sig av alla. 😉 Vi tog ju trots allt hem priset för bästa utklädnad. Bra jobbat Alex! 
Med utklädnader, lite tipsrunda och prisutdelning hade vi en trevligt halloweentema dag. 
Fler såna dagar i framtiden! 😀 


Trots att det är lite för tidigt att börja prata om julen ännu mindre lyssna på jullåtar så är det antagligen just det ni lär höra från assistenternas klassrum just nu då vi övar på ett julframträdande på teckenspråk. Det är inte lätt, men ack så snyggt det kommer bli när vi sätter allting! 😀 
Det var allt ifrån mig, Tack och hej, hoppas ni alla får en fin, mysig och höstig helg. 
P.S Glöm inte regnjackan. 😉 
/Elin 

Please follow and like us: