Vecka 42 – Hösten är här.

Nu går det verkligen att se att hösten har intagit Sundsgården! 
Med en blandning av regn och sol, fräsch och frisk luft, orangea löv och orangea pumpor. 

På assistentlinjen denna veckan har vi hittat på en himla massa roligheter och myst en hel del. 
Vi har sett mycket film denna veckan vilket har passat höstrusket och höjt mysfaktorn. 
Vi såg en Oväntad vänskap, som handlar om en ung man med trasslig bakgrund som blir assistent till en lite äldre handikappad man. Det är en film med mycket känslor men mest av allt om hopp och förståelse, i mina ögon. 
Vi har även sett Hannah Gatsbys standup vid namn Nanette som visade sig mer vara en självreflektion inbäddad i små glimtar av humor här och där. Vi diskuterade sedan showen i klassen för att få fram vad den fick oss att känna och även hur och varför Hannah hade lagt upp vissa saker hon sa på specifika sätt.  
Vi har även fått titta på John Rhon, som är dramatiseringen av mordet på 14 åriga John som blev misshandlad till döds av nynazister. ja mycket film denna veckan, och liksom Hannahs show diskuterade vi filmen efteråt mycket om vad som kändes rätt och fel, varför huvudkaraktärerna gjorde och agerade som dom gjorde. En väldigt intressant reflektion om man frågar mig. 
Inte nog med detta! När lärarna sitter på möte hela dagen, då passar eleverna på att hitta på bus! Och i detta fallet var det inte bara assistentlinjen utan alla eleverna på skolan. Även om vi på assistentlinjen nog tyckte att det var roligast att klä ut sig av alla. 😉 Vi tog ju trots allt hem priset för bästa utklädnad. Bra jobbat Alex! 
Med utklädnader, lite tipsrunda och prisutdelning hade vi en trevligt halloweentema dag. 
Fler såna dagar i framtiden! 😀 


Trots att det är lite för tidigt att börja prata om julen ännu mindre lyssna på jullåtar så är det antagligen just det ni lär höra från assistenternas klassrum just nu då vi övar på ett julframträdande på teckenspråk. Det är inte lätt, men ack så snyggt det kommer bli när vi sätter allting! 😀 
Det var allt ifrån mig, Tack och hej, hoppas ni alla får en fin, mysig och höstig helg. 
P.S Glöm inte regnjackan. 😉 
/Elin 

Andra inlägget från assistentlinjen 19/20

De brukar ju säga att de som väntar på något gått väntar aldrig förlägne, så här kommer andra inlägget.

Vi har bland annat arbetat med att skriva, filma och klippa vår egen film som vi sedan skall skicka in till skolans filmtävling som går av stapeln nästa vecka. Det har varigt en rolig och ny upplevelse, fylld utav tårar av skratt

Vi har även jobbat med vår kreativitet med Lottie. Blivit lite spännande kreativt skrivande, målande och tänkande. Har varigt väldigt intressant att tänka i andra banor och se de olika möjligheter som finns bara man vågar vara lite kreativ.

 Med detta så önskar vi alla på Assistentlinjen er en super trevlig vecka utan alltför mycket regn

Första inlägget får Assistentlinjen 19/20

Då var det dags för en ny klass att ha bloggen. Vi har redan börjat med ett par saker
Vi har startat med politik och där har Ola pratat lite om politik och partierna i riksdagen.
Sen delade Ola upp oss i grupper med ett parti per grupp och då skulle vi söka om partiet och vilken syn de hade på LSS. Här har ni en bild från det!

Några av oss har varit med kompisgänget på Jumpyard och hjälpt till lite. En sak är säkert att kompisgänget har spring i benen, vi hoppade i två timmar och var helt döda när vi var klara på Jumpyard. Här har ni några bilder när vi är på Jumpyard!

   

                                   

VECKA 23

Sista inlägget ifrån assistentklass 18/19. Vilket fantastiskt år vi haft! Har du som läser detta funderat på att söka till Assistentlinjen så sluta tveka och sök!!
Du kommer att få uppleva ett år av utveckling på så många områden både kunskapsmässigt och personligen.

Sista veckan gick den årliga fotbollsturneringen mellan elever och skolans personal av stapeln. Som väntat vann eleverna 😉.

Efteråt åt vinnarna segermiddag och personalen fick tröstäta 😀. Gott kämpat allihop! Tack till kökspersonalen för god utemiddag. 🍔🥗

Nu stänger vi klassrummsdörren för sista gången och säger hejdå till varandra och våra lärare Ola, Otto, Sara och Lottie.

Vi är flygfärdiga på samma sätt som denna lilla nyckelpiga som håller på att öppna sina vingar.
Nu går vi ut och fortsätter vårt livslånga lärande.

Vi kommer att sakna Sundsgården och dess underbara omgivning, alla härliga klasskamrater, toppenbra lärare och all övrig personal på skolan som gör allt för att vi elever ska ha det så bra som möjligt. Idag hissades flaggan och vi tog stolt vår examen!

FÖR VI HAR TAGIT EXAMEN FÖR VI HAR TAGIT EXAMEN FÖR VI HAR TAGiT EXAAMEN HURRA VAD VI ÄR BRA 😃.

Tack för detta läsåret!!

Vecka 19 och jag säger bara attan va tiden går fort 🙂 
Hoppas det vänder i väderleken snart så vi får lite värme. Nu går vi in på sista praktikveckan och jag har haft turen och glädjen att få praktisera som personlig assistent till en brukare som går på gymnasiet. Idag skulle hela klassen gått ut en runda men eftersom det regnade hela dagen så blev det fyrkamp inomhus istället 🙂 
Och på lördag åker vi på klassresa till Krakow 🙂 så med detta önskar jag Er alla en fortsatt trevlig vecka.
Mvh
Kyllan

Vecka 15 – Carina

Ännu en händelserik vecka är till ända.
Vi har varit på studiebesök i Lund, det vill säga på Vipan som är en skola och på Sesam som är en daglig verksamhet. På Vipan blev vi uppdelade i grupper och fick gå rundvandring på skolan med elever som guide. Det var duktiga guider vi hade.
Vi fortsatte till den dagliga verksamheten Sesam. Där fick vi ta del av deras olika projekt. Kokboksgruppen, eller Habogänget som de heter föreläste om sin kokbok. Deltagarna i denna grupp brinner verkligen för sitt projekt. De visade sin fina kokbok vilken de ska vara stolta över. Vi önskar er lycka till när ni ska ut i världen och tävla med den.
Veckan har också handlat om terminens disco. Det är härligt att se vad musik och dans kan göra med oss i positiv bemärkelse.
Vi önskar er en trevlig påsk från oss på Assistentlinjen.
Då är vi i vecka 14 och det klassen har arbetat en hel del med var examensarbetet.
Vi har även haft kreativitet och där hade vi besök från hjälteskolan från Theatron teatern där vi fick öva oss på att bli medvetna om vår kropp, vi gjorde olika övningar för balansen bland annat och sen fick vi visa upp vilka våra hjältar är och prata lite om dem.
Sen har vi haft egen studietid och lekt lekar ute i naturen och varit på teater på skolan, Otto har gett oss uppgifter som vi har jobbat med.
Nästa vecka har vi disco så vi har planerat lite inför det med denna veckan.

Hejssvejs från Prisca =)

Tjohej vad tiden går!

Vi har redan kommit till vecka 13 detta året och det har gått snabbt! Vi på assistent linjen har denna veckan varit iväg på Leva & Fungera mässa i Göteborg för att lära oss mer om olika hjälpmedel till människor med funktionsvariationer. Det var en massa intressanta föreläsningar om bland annat psykisk ohälsa.

Andra delen av veckan har vi på Sundsgården haft olika föreläsningar om Människors rättigheter och en av talarna var Zanyar Adamis som föreläste om ämnet ”Vem är svensk” han berättade lite om hur vi ser på vad en svensk är och hur en svensk ser ut och hur svenskar ser på nysvenskar, ett mycket intressant ämne som väckte nya tankar.


VECKA NIO! Våren kan tycks ha kommit även om temperaturerna i bland visat något annat. skilla, krokus och snödroppe tittar fram lite här och var kring Sundsgårdens krön. Det lyser upp så trevlig och dagen förgylls lite mer.

Afasi- linjen titta in på goe fika på torsdagen, det blev också en god musik quvis som bidrog till muntert humör och trevliga skratt.

Veckan har också varit innehållsrik med två stycken föreläsningar, den ene handlade om vad man ska tänka på vid personlig assisterande till funktionshindrade som är i behov av assistans. Och den andra handlade om sex och samlevnad, även här fick vi mycket innehållsrik information om vad som krävs av en personlig assistent.

Trevligt är det när innehåll och möten blir spännande och lärorika, och det bidrar till att den kunskap vi får här ger utdelningoch jobbar på, heja oss!

Trevlig Helg!

Eva/